Prohledat tento blog

čtvrtek 16. května 2013

Artemis - granule pro malá plemena

Máte doma bišonka, jorkšíra, trpaslíčího pudla, jezevčíka, mopse, malého knírače nebo jiného pejska řadícího se svou váhou mezi malá či trpasličí plemena? Možná zvažujete změnu krmiva a přemýšlíte, které by bylo pro vašeho pejska to nejlepší. Za zvážení zcela jistě stojí granule Artemis.

10 důvodů proč vybrat granule pro psy Artemis



Podle čeho vybírat a jak poznat kvalitní krmivo?

1. Složení

Na obalu krmiva nebo na popisu produktu v e-shopu vás bude zajímat, z čeho jsou granule složeny. Na prvním místě ve složení by měla být uvedena ta surovina, která je obsažena v krmivu v největším poměru. Pokud chcete krmivo kvalitní, měla by to být masová moučka. Někteří výrobci uvadějí podíl masa. To je trochu zavádějící informace, jelikož při zpracování dojde k vysušení na moučku a porovnáváte-li dvě krmiva z nichž jedno uvádí v procentech masouvou moučku a druhé maso, pak porovnáváte neporovnatelné.

Na druhém místě bývají uváděny uhlohydráty - obiloviny. Jejlépe stravitelnou obilovinou je proso. Do hypoalergenních krmiv bývá přidávána kromě prosa rýže nebo brambory. Nejméně vhodná je kukuřice nebo sója.

Které obiloviny jsou pro psa vhodné a které nikoli se můžete dočíst v článku:

Obiloviny v krmivech pro psy ANO či NE?

Krmiva bývají obohacována o zdraví prospěšné látky jako jsou například  omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Posilují činnost srdce a mají pozitivní vliv na stav kůže a srsti. Kromě toho, že bývají obsaženy v krmivu můžete je navíc přidávat do krmiva formou oleje. Ten granule nejen dochutí, ale navíc vašemu pejskovi prospěje. Může se jednat jak o lososvý olej (Brit Care lososový olej) tak obzvláště pro alergiky vhodný brutnákový nebo pupálkový olej (Dermanorm olej).

Granule pro větší plemena bývají obohacována o látky chránící klouby tzv. chondroprotektiva. Účinek chondroprotektiv v krmivech je ovšem diskutabilní.  Více na toto téma si můžete přečíst v článku:

Jsou chondroprotektiva v krmivech pro psy dostačující?

Ve složení by se neměla objevovat dochucovadla, umělá barviva, sůl.

Granule Artemis Fresh Mix Small Breed













2. Stravitelnost

Stravitelnost těch nejlepších krmiv se pohybuje nad 90%. Je to dáno vyšším podílem masové moučky a také kvalitou zpracování. Díky vysoké stravitelnosti pes využije většinu zdraví prospěšných látek a stačí mu menší porce. (nižší dávkování než u běžných krmiv)


3. Granule pro psy malých plemen

Psi malých plemen mají rychlejší metabolismus než ti velcí, dospívají rychleji, dožívají se zpravidla vyššího věku. Těmto specifikům je přizpůsobeno i krmivo.

Specifika psů malých plemen - výživa, zdravotní problémy


Někteří výrobci uvádějí přímo v názvu, že je krmivo určeno pro štěňata nebo dospělé psy malých plemen - "small breed", jiní výrobci to uvádějí v popisku u krmiva.

Při přechodu na nové krmivo můžete zpočátku pozorovat průjem, plynatost nebo naopak zácpu. Nemělo-by to ale trvat dlouho. Trávicí systém zvířete se brzy přizpůsobí na nové krmivo. Stolice by měla být konzistentní.

















Artemis Fresh Mix Small Breed

First Mate, Canine Caviar a Artemis patří na našem trhu ke krmivům s nejvyšším obsahem masové moučky v granulích a s nejvyšší stravitelností. Rovněž bývají pravidelně zařazovány americkou nezávislou společností a zveřejňovány v kynologickém časopisu The Whope Dog Journal mezi nejlepší krmiva.

Související články:

Canine Caviar, First Mate, Artemis Fresh Mix opět mezi nejlepšími krmivy
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?  
Zápach z tlamy - Dentální onemocnění u psů a koček







Žádné komentáře:

Okomentovat