Prohledat tento blog

úterý 19. ledna 2010

Jak odnaučit psa skákat - 3 jednoduché metody jak odnaučit psa skákat


Kromě dodržování základních všeobecných pravidel při nápravě problémového chování u psa, existují tři jednoduché techniky jak odnaučit psa skákat. Záleží na vás, kterou z nich si vyberete. Pokud budete důslední, výsledky se dostaví zanedlouho.

3 techniky jak odnaučit psa skákat:

1. Když vidíte, že na vás chce pes skočit, otočte se od něj a uhněte.
Pes vás mine. Během tohoto procesu se vyhněte očnímu kontaktu a nic neříkejte. Ignorujte ho, aby mu bylo zcela jasné, že pokud bude skákat, vaši pozornost si nezíská.

Když se pes uklidní a přestane skákat, podívejte se na něj. Nakloňte se k němu, pohlaďte ho a pochvalte. Chválu je dobré u psů přehánět. Pokud budete vytrvalí, váš pes se brzy naučí, že když zůstane na všech čtyřech nohách, je to pro něj lepší.


2. Když na vás chce váš pes skočit, zabavte ho něčim jiným. Na příklad  mu dejte pokyn "Sedni!" Takže místo skákání pes sedí a očekává další pozornost.


3. Někdo používá stahovací (obojek s hroty) obojek.
Tato technika je vhodná pro velké a silné psi jako je německý ovčák nebo  rottweiler. Je důležité, aby váš pes měl obojek na krku. Jakmile na vás skočí, krátce silně zatáhnete směrem dolů. To přitáhne obojek. Pes si to spojí s negativním pocitem. Nikdy netáhněte po dobu delší než jedna až dvě sekundy, ať psa nezraníte. Když obojek používáte správným způsobem, stahovací obojek nezanechá stopu na krku psa. Pes si rychle zapamatuje, že když skočí, následuje nepříjemná zkušenost. Věřím, že toto je extrémní metoda a měla by být používána pouze u psů, kteří jsou při skákání nebezpeční.

Nabídla jsem vám několik technik jak odnaučit psa skákat. Vyberte si tu, která vám bude nejvíce vyhovovat a buďte důslední.

Mohlo by vás zajímat:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy
Zápach z tlamy - Dentální onemocnění u psů a koček
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior
Nadváha či obezita u psů - Riziko, řešení




1 komentář:

  1. Snažíme se aplikovat první metodu, ale v úzké chodbě v bytě uhýbání moc nejde a pes se nám neustále plete pod nohy když se ho snažíme obejít. Když na nás pes skočí a my ho ignorujeme, začne nás celkem bolestivě škrábat na břichu. Je to rozmazlený pes kterého dočasně hlídáme babičce a povel "sedni" v danou chvíli nezabírá.

    OdpovědětVymazat